DISTRIBUIȚI
© Twitter / @fanatik_plus

Cel puțin nouă persoane au murit și alte 47 au fost rănite joi, după ce un tren de mare viteză s-a ciocnit cu o locomotivă într-o gară din capitala Turciei, Ankara, au anunțat autoritățile locale, citate de BBC, potrivit mediafax.

Echipele de salvare se află la fața locului și continuă căutările pentru posibile victime.


Citeşte şi: Manifestaţii de stradă la Budapesta împotriva aşa-numitei legi a ”sclaviei”

Conform informațiilor apărute în presa turcă, două trenuri de mare viteză s-au ciocnit joi dimineață, în jurul orei locale 6.30 (5.30, ora României).

Unul dintre trenurile implicate în incident urma să plece din Ankara spre orașul Konya, situat în vestul Turciei.

Citește și : Pompeo: Saudiţii au plătit deja preţul pentru asasinarea jurnalistului Khashoggi

Din primele informații, accidentul s-a produs din cauza ninsorii.

Guvernatorul Vasip Sahin a declarat joi dimineață că în accident au fost implicate un tren de mare viteză și o locomotivă care executa verificări ale șinelor de cale ferată. Primele informații relatau că în accident erau implicate două trenuri de mare viteză.

Ministrul turc al transporturilor, Cahit Turhan, a declarat pentru presă, de la locul accidentului, că această coliziune s-a soldat cu 9 morţi, dintre care 6 pasageri şi 3 maşinişti. Alte 47 de persoane au fost rănite.

Potrivit biroului de presă al guvernatorului Ankarei, conductorul trenului se numără printre cei decedaţi.

Accidentul a avut loc în districtul Yenimahalle, în vestul capitalei turce. O pasarelă s-a prăbuşit peste tren, cel puţin un vagon al acestuia fiind complet distrus.

Trenul transporta peste 200 de pasageri şi accidentul a avut loc la numai câteva minute după plecarea lui din gara din Ankara, potrivit mass-media din Turcia.