DISTRIBUIȚI
Tampa Bay Times

Un accident de autocar a făcut sâmbătă după-amiază 16 morţi pe un drum cu serpentine din apropiere de Svoghe, localitate din nord-vestul Bulgariei, a anunţat ministrul de interne, Valentin Radev, citat de AFP, potrivit agerpres.

Sosit la locul accidentului, la 57 de kilometri nord de Sofia, Valentin Radev a declarat că „13 persoane au murit pe loc şi alte trei din cauza rănilor”. „Alte 26 de persoane sunt rănite”, dintre care trei în stare gravă, a adăugat el.


Citește și : Nava cu migranți Diciotti: Justiţia italiană deschide o anchetă împotriva ministrului de interne Salvini

Pe o ploaie torenţială, autocarul care transporta turişti bulgari după vizita la o mănăstire a părăsit carosabilul şi s-a prăbuşit în albia râului Iskar, un afluent al Dunării.

Patru maşini au fost lovite, dar pasagerii lor nu au fost răniţi, a precizat poliţia.

Autocarul fabricat în 2001 care transporta 33 de membri ai unui club de pensionari nu a fost supus controlului tehnic periodic, cum ar fi trebuit, la începutul lui august, a explicat viceministrul transporturilor Anghel Popov.

Guvernul bulgar a decretat zi de doliu naţional pentru luni.

Citește și : Senatorul american John McCain a murit la vârsta de 81 de ani

Cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, cu o reţea rutieră prost întreţinută şi un parc de maşini depăşit, Bulgaria înregistrează anual mii de morţi din cauza accidentelor rutiere, mai scrie AFP.