DISTRIBUIȚI
Pinterest

Accesul în muzeele şi siturile arheologice din Grecia se schimbă oficial de luni prin digitalizarea intrărilor la unele din principalele atracţii turistice ale ţării, potrivit Ministerului Culturii elen, citat de EFE, conform agerpres.

Proiectul constă în două secţiuni principale: control digital la intrarea şi ieşirea vizitatorilor instalat de luni la unele din atracţiile selecţionate şi vânzare de bilete electronice, un serviciu foarte solicitat care va fi disponibil de la sfârşitul acestei săptămâni.


Citește și : Preşedintele Parlamentului European consideră necesară crearea unei ‘liste negre’ a traficanților de migranţi

Cititoarele codurilor de bare au fost instalate de luni la muzeul Acropole din Atena şi la toate siturile arheologice din capitală, la palatul Knossos şi muzeul arheologic Heraclion, din Creta, precum şi la palatul lui Nestor şi la muzeul Messinia, din sud-vestul Peleponezului.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Culturii, aceste atracţii primesc jumătate din numărul total al turiştilor care vizitează muzeele şi siturile arheologice din Grecia.

Citește și : Republica Dominicană plasează capitala şi alte 14 provincii în stare de alertă în faţa amenințării furtunii tropicale Beryl

Cu timpul, acest sistem, care, se speră, va reduce considerabil cozile la intrarea în locurile turistice, va fi introdus în toată Grecia.

Proiectul de modernizare beneficiază de finanţarea Băncii Naţionale Elene şi a Fundaţiei Stavros Niarchos, prin intermediul Hellenic Education & Research Center (HERC).