DISTRIBUIȚI
Detroit Free Press

Vicepreședintele american Mike Pence a reiterat sâmbătă faptul că țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear încheiat cu Iranul, din care Statele Unite s-au retras anul trecut, conform Reuters, scrie Mediafax.

„A venit momentul ca partenerii noștri europeni să se alăture Statelor Unite și cetățenilor iranieni. A venit momentul ca partenerii noștri europeni să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran”, a declarat Mike Pence în cadrul Conferinței de Securitate din Munchen.


Citește și : Moment istoric – Fortețele americano-kurde au cucerit ultimul teritoriu al jihadiștilor în estul Siriei

Vicepreședintele american a acuzat joi aliații europeni ai Washingtonului că încearcă să anuleze sancțiunile impuse de SUA asupra Teheranului și le-a cerut acestora să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran.

„Din păcate, unii dintre partenerii noștri europeni nu au cooperat foarte mult. De fapt, au coordonat un efort de a crea un mecanism care să ne anuleze sancțiunile. Este un pas care nu va face decât să ajute Iranul, să slăbească Uniunea Europeană și va crea mai multă distanță între Europa și Statele Unite”, a declarat Pence joi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema Orientului Mijlociu.

Uniunea Europeană a declarat în mai multe rânduri că va încerca să mențină în continuare acordul nuclear din 2015, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

Citește și : Conferinţa de securitate de la Munchen: Merkel apără relaţiile economice şi politice cu Rusia, ‘un partener’