DISTRIBUIȚI
Politico

Ceremonia de la New York ce marchează 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie a început sâmbătă la Memorialul din Manhattan, unde se înălţau cele două turnuri gemene ale World Trade Center (WTC) distruse în atacurile jihadiste întreprinse de Al-Qaida, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres

Liderul american Joe Biden prezidează această ceremonie, având alături predecesori ai săi, pe Barack Obama şi Bill Clinton.


Citește și : Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european

Un minut de reculegere a fost ţinut la orele locale 08:46, cu exact 20 de ani după ce primul avion deturnat a intrat în turnul nordic al WTC.

https://www.youtube.com/watch?v=oWrRbXPEnds

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA au constat într-o serie de deturnări de linii aeriene şi atacuri sinucigaşe comise de 19 militanţi asociaţi grupului extremist islamic Al-Qaida. Atacurile împotriva oraşului New York şi Washington, D.C., care au declanşat un efort enorm al Statelor Unite de combatere a terorismului, au fost considerate cele mai letale atacuri teroriste asupra solului american din istoria acestei ţări, ducând la schimbări de amploare în abordările şi operaţiunile antiteroriste din SUA şi din întreaga lume.

Citește și : Doi jurnalişti afgani, bătuţi de talibani până când nu au mai putut să se ridice în picioare