DISTRIBUIȚI
Business Insider

Un număr de aproximativ 926.500 de locuinţe şi sedii comerciale din Puerto Rico erau în continuare private de electricitate vineri dimineaţă, la cinci zile după ce uraganul Fiona a lovit regiunea, provocând o amplă pană de curent pe insula cu 3,3 milioane de locuitori, informează Reuters, potrivit agerpres.

Fiona a lovit duminică Puerto Rico, la cinci ani după ce uraganul Maria a provocat o pană de curent totală pe această insulă.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Potrivit site-ului poweroutages.com, care estimează întreruperile de curent electric pe baza informaţiilor de la companiile de utilităţi, 926.500 de clienţi erau în continuare afectaţi de pana de curent vineri dimineaţă, conform informaţiilor oferite de LUMA Energy, care operează reţeaua electrică din Puerto Rico.

Conform poweroutages.com, reţeaua electrică din Puerto Rico are 1,468 milioane de clienţi.

Ritmul de realimentare cu energie electrică este mult mai rapid decât după trecerea uraganului Maria – când aproape toţi clienţii nu au avut electricitate timp de o săptămână pe insulă. La acel moment, Puerto Rico Electric Power Authority (PREPA), care a dat faliment, încă opera reţeaua.

A fost nevoie de circa 11 luni ca PREPA să restabilească alimentarea cu energie electrică pentru toţi clienţii, însă uraganul Maria a fost mult mai puternic decât Fiona.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

Uraganul Fiona a trecut vineri pe lângă Insulele Bermude şi se îndreaptă către Nova Scotia din Canada, fiind clasificat drept un uragan major, însoţit de vânturi cu viteze de până la 205 km/h. Furtuna a provocat moartea a cel puţin opt persoane.