DISTRIBUIȚI
dpa

La peste trei ani de la vârful crizei refugiaţilor, 884 de minori neînsoţiţi cu vârste de sub 13 ani continuă să fie daţi dispăruţi în Germania, transmite EFE, care preia date ale Biroului Federal de Investigaţii Criminale al Germaniei (BKA) publicate miercuri de publicaţia Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ), după cum relatează și agerpres.

Această cifră este în uşoară scădere faţă de octombrie 2018, când bilanţul era de 902, a precizat organizaţia non-guvernamentală pentru drepturile copilului Deutsches Kinderhilfswerk.


Citeşte şi: Poliţia australiană este în alertă maximă după descoperirea unor colete suspecte la ambasadele străine – FOTO/VIDEO

„Nu sunt motive pentru a scădea gradul de alarmă. În opinia noastră, trebuie să continuăm să-i căutăm intens pe aceşti copii”, a spus directorul ONG, Holger Hofmann, pentru ziarul citat.

Pe de altă parte, numărul minorilor neînsoţiţi între 14 şi 17 ani, care figurează ca dispăruţi în evidenţele poliţiei, se reduce constant. Conform datelor BKA, în octombrie 2018 numărul în cauză era de 2.566 minori, în prezent acesta scăzând la 2.308.

Citeşte şi: Congresmenii democraţi îl critică dur pe Trump: ‘I-a luat pe americani OSTATICI’

După cum a atenţionat Hofmann, „în cazul minorilor dispăruţi, ca regulă generală, trebuie plecat de la existenţa unui pericol de moarte, ceea ce notează pe site şi BKA”.

De aceea, organizaţia non-guvernamentală menţionată cere o îmbunătăţire a sistemelor de protecţie a minorilor la nivel naţional şi transfrontalier şi avertizează că tot mai multe reţele criminale îşi concentrează eforturile pe minorii neînsoţiţi şi exercită asupra acestora presiune psihologică şi fizică pentru a părăsi centrele de primire.