DISTRIBUIȚI
Reuters

Circa 90 de oameni, dintre care două treimi sunt copii sub cinci ani, au murit în drum spre o tabără de refugiaţi din nord-estul Siriei sau la scurt timp după sosirea în tabără, a anunţat marţi Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), transmite dpa, potrivit agerpres.

Principalele cauze ale deceselor au fost „hipotermia, pneumonia, deshidratarea sau malnutriţia”, se precizează într-un comunicat al OCHA.


Citește și: Hillary Clinton NU va mai candida la preşedinţia SUA

Între 22 februarie şi 1 martie, circa 15.000 de oameni au ajuns în tabăra de la Al-Hol fugind din Baghouz, ultimul bastion al Statului Islamic în Siria, aflat sub asaltul Forţelor democratice siriene (SDF), susţinute de SUA. Până la 3 martie, s-au înregistrat 90 de decese pe această rută, imediat după sosirea în tabără sau după primirea de îngrijiri medicale, se menţionează în comunicat.

Populaţia taberei de la Al-Hol se ridică în prezent la peste 56.000 de oameni, în proporţie de mai mult de 90% femei şi copii. Unii copii ajung în tabără fără părinţi, a adăugat OCHA.

Citește și: S-a aflat motivul pentru care Javad Zarif demisionase: Habar nu avea de vizita lui Al-Assad la Teheran

Agenţiile internaţionale au făcut apel la resurse financiare suplimentare pentru a putea răspunde necesităţilor umanitare ale refugiaţilor din tabără.

FDS şi-au reluat vineri operaţiunile vizând preluarea controlului la Baghouz, după o pauză pentru evacuarea de civili şi de membri ai familiilor SI din zonă. Câteva mii de civili şi membri ai familiilor militanţilor SI au fost evacuaţi până acum din Baghouz.