DISTRIBUIȚI

Ocean Viking, nava umanitară a organizaţiei neguvernamentale SOS Méditerranée, a salvat duminică 75 de migranţi de pe ”o barcă pneumatică supraîncărcată şi în dificultate” în largul coastei Libiei, crescând la 90 numărul supravieţuitorilor, a declarat ONG-ul într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres

Printre cei salvaţi duminică, ”dintre care niciunul nu avea vestă de salvare”, se află 34 de minori neînsoţiţi, patru femei însărcinate, opt copii şi un bebeluş de 9 luni”, a precizat ONG-ul, al cărui sediu se află la Marsilia, sudul Franţei.


Citește și : Există dovezi de transmitere locală a variolei maimuței (CDC)

Vineri, Ocean Viking a salvat deja 15 persoane ”care se aflau pe o barcă din fibră de sticlă aflată în dificultate în apele internaţionale din largul Libiei”, a amintit SOS Méditerranée, adăugând din nou că ”niciun naufragiat nu purta vestă de salvare”.

Aceasta creşte la 90 numărul supravieţuitorilor prezenţi la bordul navei umanitare închiriate de ONG în parteneriat cu Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (IFRC).

Citește și : Ministrul spaniol al Apărării avertizează că Rusia ar putea să lanseze atacuri cibernetice în timpul summitului NATO