DISTRIBUIȚI
Twitter

Bilanţul deceselor provocate de inundaţiile care afectează capitala Jakarta şi oraşele sale înconjurătoare a crescut la nouă, a informat joi Agenţia pentru gestionarea dezastrelor, citată de DPA, potrivit agerpres.

Apele au inundat marţi numeroase case din Jakarta şi din oraşele din apropiere, Bekasi şi Karawang, din provincia Java de Vest, după mai multe zile de ploi torenţiale, a declarat Agenţia Naţională pentru Gestionarea Dezastrelor. Peste 60.000 de persoane au fost strămutate.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Deşi apele s-au retras în majoritatea zonelor afectate, oficialii au avertizat că inundaţiile vor continua pe parcursul sezonului ploios, care se încheie luna viitoare.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

O viitură a lovit fulgerător un grup de 250 de elevi cercetaşi care mergeau de-a lungul unui râu în apropiere de oraşul Yogyakarta, de pe insula Java, weekendul trecut. Zece dintre aceştia şi-au pierdut viaţa.

De asemenea, cel puţin 66 de persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit Jakarta şi oraşe-satelit ale acesteia în luna ianuarie.