DISTRIBUIȚI

Bilanţul morţilor de Covid-19 a crescut joi în Spania la 84, de la 48 cu o zi înainte, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut până la 2.968, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul a raportat că numărul de cazuri confirmate a crescut la 2.968, de la 2.140 miercuri.


Citeşte şi: Grecia confirmă primul deces de coronavirus

Regiunea de la Madrid, cea mai afectată din ţară şi care a închis toate şcolile de miercuri, reprezintă aproape jumătate din cazuri, cu 1.388 de persoane contaminate.

De asemenea, Spania a decis să prelungească suspendarea activităţilor parlamentului cu 15 zile din cauza epidemiei de coronavirus, informează joi Cadena Ser.

Activitatea Parlamentului a fost suspendată marţi pentru cel puţin o săptămână, după ce un parlamentar a anunţat că a fost diagnosticat cu coronavirus.

Guvernul va avea joi o şedinţă extraordinară pentru a adopta un „plan de urgenţă” din cauza consecinţelor economice ale epidemiei.

Printre măsurile aşteptate se află un moratoriu sau o amânare la plata impozitelor pentru firmele afectate, precum şi facilităţi de finanţare pentru sectoarele afectate precum cel al turismului, preponderent în economia spaniolă, a afirmat ministrul de externe Arancha Gonzalez la televiziunea publică.

Înainte ca reuniunea să înceapă, guvernul a anunţat că ministrul egalităţii, Irene Montero, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus dar se simte „bine”.

Partenerului aceste membre a guvernului, şeful partidului stângii radicale Podemos şi vicepremierul guvernului Pablo Iglesias, este împreună cu ea „în carantină”, a adăugat guvernul într-un comunicat.

„Vor fi testaţi toţi membrii guvernului”, a mai precizat executivul spaniol.

Citeşte şi: SUA nu mai lasă picior de european să-i calce pragul

De altfel, viitoarele reuniuni ale guvernului se vor face în sistem videoconferinţă, la fel ca şi briefingul de presă al lui Pedro Sanchez de la sfârşitul Consiliului de miniştri, a mai anunţat guvernul.

Într-o ţară în care fotbalul este sportul rege, Liga spaniolă de fotbal a anunţat suspendarea a minimum două etape din campionat, în timp ce Real Madrid, unul dintre cluburile cele mai celebre din lume, a fost plasat în carantină.

După regiunea Madrid, Catalonia a anunţat la rândul ei închiderea şcolilor începând de vineri.