DISTRIBUIȚI
bbc

Bilanţul exploziei de la o uzină chimică din estul Chinei a urcat luni la 78 de morţi, au anunţat autorităţile, care încă încearcă să identifice cauzele acestui accident industrial, unul dintre cele mai grave din istoria ţării, transmite AFP, potrivit agrepres.

Catastrofa, care s-a produs joi la Yancheng, provincia Jiangsu, a distrus clădiri industriale din apropiere, a fisurat pereţi şi a spart geamurile unor imobile situate la mai mulţi kilometri în jur.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

În total sunt încă internate 566 de persoane, dintre care 66 rănite grav, iar 13 în stare de urgenţă absolută, a anunţat într-o conferinţă de presă Cao Lubao, primarul oraşului.

Dintre cele 28 de persoane date anterior dispărute, trei au fost în cele din urmă găsite în viaţă, iar decesul celorlalte 25 a fost confirmat în baza testelor ADN, a precizat municipalitatea pe reţeaua socială Weibo.

Deflagraţia a fost atât de violentă încât a fost nevoie de analize biologice pentru a putea fi identificate rămăşiţele umane, conform presei chineze.

Explozia, a cărei origine nu este cunoscută încă, a provocat o enormă minge de foc de zeci de metri înălţime.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Municipalitatea din Yancheng a indicat totodată luni că 89 de imobile avariate şi care nu mai pot fi locuite vor fi dărâmate, iar locuitorii vor fi relocaţi.

Biroul de mediu al provinciei a menţionat luni prezenţa într-un râu din apropiere a unor produse toxice cu o concentraţie de până la 111 ori mai mare decât normele în vigoare la nivel naţional.

Totuşi instituţia nu a precizat clar dacă prezenţa acestor elemente poluante constituie o consecinţă directă a exploziei sau respectivele substanţe se înregistrau şi în trecut.