DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Cel puţin 75 de civili şi-au pierdut viaţa în atentatul cu maşină capcană comis sâmbătă de Statul Islamic în provincia Deir Ezzor din Siria, relevă un nou bilanţ anunţat duminică de Observatorul sirian pentru drepturile omului, transmite agerpres .

Victimele atentatului fugiseră din faţa luptelor care devastează această provincie petrolieră unde jihadiştii sunt ţinta a două ofensive diferite, una desfăşurată de forţele regimului sirian, iar cealaltă de o alianţă arabo-kurdă sprijinită de Washington.


Între morţi se numără un număr neprecizat de copii şi femei, a menţionat Observatorul. Alte peste 140 de persoane au fost rănite în atac.

Citiți și : Catalonia : partidele pro-independență ar putea obține cele mai multe voturi la alegerile anticipate din 21 decembrie

Prinşi în capcana violenţelor, numeroşi civili încearcă să fugă din ultimele zone controlate de jihadişti. Vineri, televiziunea de stat siriană a anunţat că armata siriană a preluat controlul total asupra oraşului Deir Ezzor, ultimul centru urban major unde mai este prezentă gruparea jihadistă. Pierderea acestui oraş este o nouă lovitură pentru Statul Islamic, care a suferit o serie de înfrângeri în ultimele săptămâni în Siria şi în Irakul vecin şi nu mai controlează niciun oraş important în cele două ţări.