DISTRIBUIȚI
Sputnik

Autorităţile turce au arestat marţi 72 de militari pentru presupuse legături cu reţeaua clericului Fethullah Gülen, transmite DPA, citând o ştire a agenţiei Anadolu, potrivit agerpres.

Suspecţii se află printre cele 118 persoane, în majoritate foşti sau actuali membri ai armatei sau forţelor de securitate, pe numele cărora au fost emise mandate de către parchetele din 35 de oraşe.


Citește și: Justin Trudeau exclude participarea Rusiei la summitul G7

Autorităţile turce îl acuză pe fostul predicator Fethullah Gülen că a orchestrat tentativa de lovitură de stat întreprinsă pe 15 iulie 2016 de o facţiune a armatei pentru înlăturarea de la putere a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Fost aliat devenit inamicul numărul 1 al lui Erdogan, Fetullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA din 1999, neagă aceste acuzaţii.

Citește și: Autopsia independentă arată că George Floyd a fost UCIS prin strangulare

Potrivit Anadolu, persoanele arestate sunt suspectate de legături cu ‘manageri civili’, despre care guvernul crede că au infiltrat adepţi ai lui Gülen în rândurile armatei.

În jur de 80.000 de persoane au fost arestate şi 150.000 au fost destituite sau suspendate din funcţii în urma tentativei de lovitură de stat din 2016.