DISTRIBUIȚI
WSJ

Statele Unite au prelungit un statut protejat pentru aproximativ 7.000 de sirieni care se găsesc pe teritoriul american şi care scapă astfel de riscul de a fi trimişi în Siria, a anunţat miercuri Departamentul pentru Securitate Internă (Department of Homeland Security, DHS), transmite AFP, conform agerpres.

„După ce am studiat cu atenţie condiţiile de pe teren, am stabilit că este necesar să prelungim statutul protejat temporar pentru Siria”, a declarat, într-un comunicat, secretarul DHS, Kirstjen Nielsen.


Citeşte şi: Hong Kong. Mii de oameni evacuaţi după descoperirea unei bombe de 450 de kg – FOTO

„Este clar că condiţiile în baza cărora desemnarea Siriei a fost decisă continuă să existe şi, în consecinţă, o prelungire este justificată”, a adăugat aceasta.

Prelungirea este valabilă până la 30 septembrie 2019, iar, odată cu apropierea de respectivul termen, Kirstjen Nielsen va reexamina condiţiile din Siria pentru a decide dacă o nouă extindere este justificată sau nu.

Aproximativ 200.000 de salvadorieni, 59.000 de haitieni şi 5.300 de nicaraguani au fost privaţi de aceeaşi protecţie, în timp ce unii dintre ei locuiesc în Statele Unite de zeci de ani, notează AFP.

Războiul din Siria s-a soldat, din 2011, cu moartea a peste 340.000 de oameni şi milioane de refugiaţi şi strămutaţi.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un adăpost social din Japonia. Cel puţin 11 oameni au murit – FOTO