DISTRIBUIȚI

Un grup de comando din care făceau parte aproximativ 70 de persoane înarmate a fost arestat sâmbătă de poliţie şi armată în sudul Mexicului, în timp ce se pregătea să comită o operaţiune punitivă sângeroasă, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres.

Această operaţiune de arestare masivă a avut loc în oraşul La Union, în nord-vestul statului Guerrero, unul dintre cele mai violente din Mexic din cauza războaielor purtate de cartelurile traficanţilor de droguri.


Citește și : Demisie în Guvernul Johnson – Amber Rudd pleacă din fruntea Ministerului Muncii și Pensiilor

„Primele elemente ale anchetei indică faptul că aceste persoane intenţionau să se confrunte cu membrii unui alt grup de infractori pentru controlul zonei”, a indicat secretariatul mexican pentru securitate într-un comunicat.

Grupul de comando, dotat cu arme de calibre diferite, a fost interceptat în timp ce se îndrepta spre oraşul Petacalco într-un convoi de mai multe vehicule. Presupuşii infractori au fost deferiţi justiţiei.

Mexicul este teatrul din 2006 al unui val de violenţe legate de traficul de droguri în care au fost ucise peste 250.000 de persoane, notează AFP.

Citește și : Trump anunță că a anulat o acordul de pace cu talibanii