DISTRIBUIȚI
BBC

Şaizeci şi nouă de cetăţeni albanezi suspectaţi că doresc să pătrundă clandestin pe teritoriul britanic şi trei membri ai echipajului au fost arestaţi pe un vas de pescuit în largul coastei estice a Angliei, au anunţat miercuri forţele de ordine, relatează AFP, potrivit agerpres..

Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii organizate, a deschis o anchetă pentru trafic de migranţi.


Citește și : Nikol Paşinian anunţă un plan de recontrucţie în Nagorno-Karabah

În urma unui pont, nava de 30 de metri a fost interceptată în largul Great Yarmouth, în cadrul unei operaţiuni comune cu serviciile de imigraţie şi poliţia de frontieră. Plecat din regiunea Ostende, în Belgia, şi interceptat marţi seară, vasul a fost escortat până în portul Harwich în primele ore ale zilei de miercuri.

Suspectaţi de ajutor acordat imigraţiei ilegale, trei membri ai echipajului – un leton şi doi ucraineni – sunt interogaţi de anchetatorii NCA.

Cei 69 de pasageri, toţi de naţionalitate albaneză, au fost arestaţi pentru infracţiuni la legile imigraţiei.

Citește și : Comisia Europeană cere monitorizarea atentă a situaţiei economice a 12 state membre ale UE

Potrivit directorului de investigaţii adjunct al NCA Craig Naylor, este vorba despre o „tentativă semnificativă de a eluda controalele la frontierele Regatului Unit”. „Împreună cu partenerii noştri suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a perturba şi destructura reţelele de trafic de fiinţe umane şi a le împiedica să-i exploateze pe migranţi”, a adăugat el.

Traversările sau tentativele s-au înmulţit în ultimele luni, în condiţiile în care la sfârşitul anului se încheie perioada de tranziţie post-Brexit, iar guvernul britanic intenţionează să înăsprească regulile în materie de imigraţie, notează AFP.