DISTRIBUIȚI
Asylum seeking migrants walk as they are escorted by U.S. National Guard officers, after crossing Rio Grande river into the U.S. from Mexico, at Eagle Pass, Texas, U.S., July 26, 2022. REUTERS/Go Nakamura

Guvernul mexican a anunţat sâmbătă că a interceptat 688 de migranţi de naţionalităţi diferite în timpul a două operaţiuni desfăşurate în statul Puebla, în centrul ţării, relatează AFP, conform news.ro.

Institutul Naţional pentru Migraţie (INM) a declarat într-un comunicat că a identificat ” în timpul a două operaţiuni desfăşurate în Puebla 688 de migranţi de naţionalităţi diferite, inclusiv 150 de minori”. Dintre migranţi, 514 erau din Guatemala, 79 din Honduras, 40 din Nicaragua, 40 din El Salvador, 15 din Cuba.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

567 dintre ei se aflau într-un hotel, în timp ce 121 au fost interceptaţi într-un autobuz. Autorităţile au arestat „patru persoane pentru probabila lor responsabilitate în infracţiunea de trafic de persoane”, a adăugat INM.

Minorii au fost daţi în grija Sistemului pentru Dezvoltarea Integrală a Familiei (DIF), o instituţie publică mexicană de asistenţă socială. Adulţii au fost transferati la posturi de migratie pentru continuarea procedurilor administrative, a precizat INM.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

În fiecare an, mii de oameni din diferite ţări încearcă să ajungă în Statele Unite, fugind de sărăcie şi violenţă. În drumul lor prin Mexic, sunt adesea victime ale şantajului din partea autorităţilor mexicane şi a bandelor criminale. Din 2014, aproximativ 6.430 de persoane au murit sau au dispărut în drum spre Statele Unite, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.