DISTRIBUIȚI

Echipele spaniole de salvare pe mare au salvat 675 de migranţi în timpul weekendului între Maroc şi Spania, prima poartă de intrare a imigraţiei ilegale în Europa, a anunţat un purtător de cuvânt al acestora, citat luni de AFP, potrivit agerpres.

După ce 405 de migranţi au fost salvaţi sâmbătă, 270 au fost salvaţi în timpul zilei de duminică, fiind urcaţi la bordul a şapte şalupe, a explicat purtătorul de cuvânt duminică seara.


Citește și : Referendum în MACEDONIA: Peste 90% din voturi au fost în favoarea schimbării numelui

Şapte „copii sau bebeluşi” se aflau printre pasageri, dintre care jumătate erau originari din Africa Subsahariană şi jumătate din Maghreb, a precizat acesta.

Echipele de salvare nu au deocamdată cunoştinţă despre migranţi daţi dispăruţi sau aflaţi într-o stare de sănătate îngrijorătoare.

Spania a devenit în acest an prima poartă de intrare a imigraţiei ilegale în Europa, după ce Italia şi-a închis frontierele la presiunea ministrului său de interne, Matteo Salvini, de extremă dreapta.

Mai mult de 40.000 de migranţi au ajuns în Spania de la începutul acestui an, dintre care în jur de 35.000 pe cale maritimă şi aproape 5.000 pe cale terestră, intrând în enclavele spaniole Ceuta şi Melilla din Maroc, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Aceasta reprezintă aproximativ 40% dintre cei sosiţi în Europa, cifraţi la circa 100.000.

Citește și : Macedonia: Premierul Zaev ameninţă cu alegeri anticipate

Peste 1.700 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în Marea Mediterană de la începutul anului, dintre care 326 în largul coastelor spaniole, potrivit OIM.