DISTRIBUIȚI
Der Spiegel

Autorităţile germane au identificat 64 de suspecţi care au postat mesaje online de incitare la ură împotriva politicianului creştin-democrat Walter Luebcke, asasinat în iunie 2019 de un simpatizant neonazist, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Nouă dintre suspecţi sunt anchetaţi în Hessa de parchetul din Frankfurt pentru combatarea infracţiunilor pe internet (ZIT), a declarat pentru dpa Ministerul Justiţiei din acest land.


Citeşte şi: Mii de bulgari cer în stradă demisia guvernului Borisov

Ceilalţi 55 de suspecţi sunt anchetaţi de procurori locali din 14 landuri germane.

Ei sunt acuzaţi că au postat pe social media afirmaţii despre politician care ar putea duce la inculparea lor pentru incitare publică la comiterea de crime, rebeliune, aprobarea unor crime şi denigrarea memoriei celui decedat.

‘Ceea ce s-a întâmplat pe reţelele sociale după moartea lui Walter Luebcke a fost îngrozitor şi inacceptabil pentru un stat constituţional democratic’, a afirmat ministrul justiţiei din Hessa, Eva Kuehne-Hoermann.

‘Nu trebuie să oferim o platformă pentru ură şi propagandă, nici online şi nici offline’, a subliniat ea.

Suspectul Stephan Ernst este acuzat de asasinarea lui Walter Lübcke, ales local şi membru al Uniunii Creştin-Democrate, găsit mort pe 2 iunie 2019 pe terasa casei sale din Kassel, landul Hessa. Victima fusese împuşcată în cap şi zăcea într-o baie de sânge.

Citeşte şi: Incendiu de proporţii la bordul unui vas de război american (VIDEO)! Cel puţin 21 de oameni sunt răniţi!

Ernst pare să fi fost motivat de ură din cauza sprijinului exprimat de victimă în favoarea primirii de refugiaţi.

Asasinatul a provocat un şoc în Germania, unde violenţele de extremă dreapta devin tot mai frecvente.