DISTRIBUIȚI

Numărul de persoane decedate în urma deraierii unui tren urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri care a avut loc luni în sudul Pakistanului a crescut marţi la 62, după ce mai mulţi oameni au murit din cauza rănilor, au anunţat oficiali pakistanezi, informează dpa, potrivit agerpres.

Un tren a deraiat luni în apropiere de oraşul Ghotki, apoi s-a răsturnat şi a fost lovit în plin de un alt tren ce venea din direcţie opusă. Cauza deraierii nu este deocamdată clară.


Citeşte şi: Poliţiştii au SPART comunicaţiile codificate ale infractorilor! Sute de arestări la nivel internaţional – Black News

„Ne e teamă că mulţi oameni ar putea muri”, a spus Usman Abdullah, şeful administraţiei locale din Ghotki. „Unele dintre persoanele rănite se află în stare critică”, a adăugat el.

Operaţiunile pentru găsirea supravieţuitorilor şi trupurilor prinse între fiarele contorsionate au fost finalizate şi circulaţia va fi reluată marţi, a anunţat Syed Ijazul Hassan, un purtător de cuvânt al căilor ferate filipineze.

Cele două trenuri transportau peste 1.000 de pasageri.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, care a moştenit mii de kilometri de cale ferată şi trenuri din perioada colonială, când se afla sub imperiul britanic. Însă reţeaua feroviară suferă de decenii de abandon, cauzat de corupţie, proastă gestionare şi lipsă de investiţii.

Citeşte şi: Americanii nu sunt siguri că Iranul respectă acordul nuclear – Black News

De asemenea, bombardamente ale militanţilor islamişti şi separatiştilor care vizează liniile de cale ferată, slăbind siguranţa şi securitatea sistemelor, contribuie şi ele la un număr mare de morţi înregistrat în fiecare an în Pakistan în accidente de tren.

Premierul pakistanez Imran Khan a ordonat luni investigaţii asupra „fracturilor în ceea ce priveşte siguranţa liniilor feroviare”.