DISTRIBUIȚI

Circa 6.000 de persoane au primit ordin să îşi evacueze luni casele, după ce ploile torenţiale au lovit sudul Japoniei, au informat autorităţile, citate de dpa, potrivit agerpres.

Agenţia meteorologică niponă a avertizat asupra producerii unor alunecări de teren şi a ieşirii râurilor din matcă pe insula sudică Kyushu, în contextul în care ploile abundente sunt prognozate să continue în regiune.


Citește și: Întâlnirea dintre Kim și Trump a fost ‘istorică’ şi ‘extraordinară’

Autorităţile au emis un ordin de evacuare pentru circa 6.000 de rezidenţi ai oraşului Ichikikushikino din prefectura Kagoshima.

Meteorologii au prognozat până la 200 de milimetri de precipitaţii pentru sudul insulei Kyushu şi până la 100 de milimetri pentru nordul insulei, pentru insula sud-vestică Shikoku şi pentru regiunea Kinki (de pe insula Honshu) până marţi dimineaţa, potrivit Agenţiei meteorologice nipone.

Vezi și: Avion PRĂBUȘIT în Texas: 10 oameni și-au pierdut viața! – FOTO/VIDEO

Cu un an în urmă, ploile torenţiale care s-au abătut asupra vestului Japoniei au provocat inundaţii şi alunecări de teren, soldându-se cu moartea a peste 220 de persoane – cel mai mare număr de decese în ultimele trei decenii.