DISTRIBUIȚI
A cargo ship carries migrants during a rescue operation, as it sails off the island of Crete, Greece, October 29, 2021. Hellenic Coast Guard/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Aproximativ 600 de migranţi au fost împiedicaţi luni să traverseze Marea Egee şi să intre în Grecia din Turcia vecină, în cea mai mare încercare de migraţie din acest an, a anunţat paza de coastă elenă, citată de France Presse, potrivit agerpres.

Cinci bărci cu pânze şi ambarcaţiuni pneumatice au părăsit coasta Turciei aproape simultan luni dimineaţă şi se aflau în apele turceşti din apropierea insulelor greceşti Chios şi Samos când a intervenit paza de coastă greacă, a declarat unul dintre purtătorii ei de cuvânt.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

„Bărcile de patrulare greceşti au reuşit să localizeze rapid vasele şi să informeze paza de coastă turcă”, a spus el, subliniind că toate bărcile fie s-au întors, fie au fost interceptate de paza de coastă turcă.

Toate ambarcaţiunile se aflau atunci „în interiorul apelor teritoriale turceşti”, a adăugat el.

Atena acuză în mod regulat Ankara că nu ia măsuri suficiente împotriva traficanţilor care trimit migranţi cu ambarcaţiuni improvizate din Turcia, încălcând un acord din 2016 dintre Ankara şi UE.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

La rândul lor, autorităţile elene, acuzate de ONG-uri de returnare ilegală a exilaţilor spre apele sau teritoriul turc, şi-au înăsprit controalele la frontieră.

Atena a negat întotdeauna că ar fi efectuat astfel de respingeri ilegale.