DISTRIBUIȚI

Raidurile aeriene asupra unei pieţe dintr-o localitate rebelă situată în ‘zona de dezescaladare’ în nordul Siriei s-au soldat cu 61 de morţi, în principal civili, conform unui nou bilanţ al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), publicat marţi, la o zi după atacuri, relatează France Presse, conform agerpres.

OSDO, o organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o vastă reţea de informare în Siria, nu a putut să precizeze dacă aceste atacuri aeriene ce au survenit luni seara în oraşul Atareb au fost efectuate de avioane ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad sau de cele ale aliatului său rus.


Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Sursele pe care se bazează OSDO îi identifică pe autorii atacurilor aeriene în funcţie de tipul de avion, localizarea lor şi muniţia folosită.

Oraşul Atareb, situat în partea de vest a provinciei Alep şi sub controlul diferitelor grupări rebele, a fost vizat luni de trei atacuri aeriene, a precizat OSDO, în pofida ‘zonei de dezescaladare’ instituită în regiune.

Bilanţul victimelor nu a făcut decât să crească după raiduri, întrucât persoanele rănite au decedat în această zonă unde serviciile medicale sunt limitate.

‘Persoane rănite au decedat, ridicând la 61 numărul morţilor, între care cinci copii şi trei poliţişti’, a indicat OSDO marţi. Bilanţul precedent al organizaţiei consemna 53 de morţi.