DISTRIBUIȚI
Twitter

Preşedintele Gambiei, Adama Barrow, a anunţat că 60 de gambieni au murit într-un naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi, miercuri, în largul coastelor Mauritaniei. Barrow a promis că vor fi sancţionaţi cei responsabili pentru această “tragedie naţională”, relatează AFP, potrivit news.ro .

“Poliţia va ancheta penru a face lumină cu privire la acest dezastru naţional”, a declarat preşedintele într-un discurs la televiziunea publică.


Citește și : Peste 100 de incendii de vegetație sunt active în Australia. Orașul Sydney, amenințat de un ‘mega-focar’

Ambarcaţiunea care transporta aproximativ 200 de migranţi şi pornise la 27 noiembrie din Gambia, a naufragiat, miercuri, în largul coastelor Mauritaniei. Vasul avea ca destinaţie Insulele Canare.

Organizaţia Internaţională pemtru Migranţi (IOIM) a anunţat 62 de decese, iar o sursă din cadrul salvatorilor a spus că au murit 63 de oameni, majoritatea gambieni, dar şi 13 senegalezi.

Supravieţuitorii naufragiului au părăsit sâmbătă Mauritania pe cale terestră, cu destinaţia Gambia.

Peste 25.000 de persoane au murit, din ianuarie 2014 până acum, încercând să ajungă în Europa din motive economice şi politice. Cei mai mulţi migranţi au murit în Marea Mediterană, principala cale de acces către Europa. Însă peste 480 de oameni au murit şi în Africa de Vest, dintre care aproxiamtiv 160 în 2019. Naufragiul de miercuri este cel mai tragic întregistrat în acest an pe calea Africii de Vest.

Citește și : Statele Unite anunţă o recompensă de 5 milioane dolari pentru capturarea unui traficant de droguri mexican