DISTRIBUIȚI
The Indian Express
Reuters

 Şase din zece francezi se declară ‘nemulţumiţi’ de activitatea lui Emmanuel Macron la un an de la alegerea sa la preşedinţia Franţei, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Ifop pentru Paris Match, Sud Radio şi CNEWS, transmite miercuri AFP, potrivit agerpres.

La întrebarea ”În general, la un an după alegerea lui Emmanuel Macron drept preşedinte al Republicii, aţi spune că sunteţi foarte mulţumiţi, mai degrabă mulţumiţi, mai degrabă nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi de acţiunea sa?”, 58% dintre francezi au răspuns ‘nemulţumiţi’ – dintre care 24% sunt ‘extrem de nemulţumiţi’, iar 34% ‘mai degrabă nemulţumiţi’.


Citeşte şi: Primul succes al lui Mike Pompeo. Noul ‘cârmaci’ al diplomaţiei americane s-a întâlnit cu Kim Jong Un (WP)

Potrivit aceluiaşi sondaj, 42% din francezi sunt ‘mulţumiţi’ de prestaţia lui Macron, dintre care 38% ‘mai degrabă mulţumiţi’ şi 4% ‘foarte mulţumiţi’.

În legătură cu promisiunile făcute de Emmanuel Macron în timpul campaniei electorale de anul trecut, 57% dintre cei intervievaţi estimează că ele au fost ‘respectate’, în timp ce 43% susţin contrariul.

Pe diverse domenii, 67% dintre francezi sunt de părere că există un bilanţ ‘pozitiv’ pentru relaţiile cu Uniunea Europeană, 63% pentru imaginea Franţei în străinătate, 56% pentru creşterea şi atractivitatea Franţei, 27% pentru reforma sistemului de pensii şi doar 18% pentru situaţia spitalelor.

Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 12-16 aprilie.

Citeşte şi: Poliţia germană ‘ia la puricat’ mafia thailandeză. Operaţiune de amploare pentru combaterea prostituţiei