DISTRIBUIȚI

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în Spania a ajuns la 13.716, iar cel al deceselor cauzate de acest coronavirus la 558, a anunţat miercuri şeful Centrului de alerte şi urgenţe sanitare spaniol, Fernando Simon, transmit EFE, Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

În ziua precedentă, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus din Spania era 11.178, iar cel al deceselor 491, ceea ce înseamnă că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 2.500 de noi cazuri de infectare şi 67 de decese.


Citește și: Polonezii dau dovadă de solidaritate în fața pandemiei de coronavirus

Oficialitatea spaniolă a adăugat că 774 de pacienţi se află la terapie intensivă, iar 5.717 de persoane sunt spitalizate (42% din numărul total de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 din Spania).

Fernando Simon, care a insistat pe importanţa atitudinii preventive, a explicat că ritmul noilor cazuri de COVID-19 este similar zilei de marţi, respectiv 17,7%, dar că se constată o scădere faţă de rata propagării înregistrată săptămâna trecută.

Şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez a avertizat miercuri, în faţa unui parlament aproape gol, că ”răul cel mare încă nu a venit”. El a subliniat că actuala criză, care a determinat Spania şi numeroase alte ţări europene să-şi închidă şcolile şi majoritatea magazinelor, este ”crudă”, dând ca exemplu faptul că persoanele care i-au pierdut pe cei dragi nu pot efectua înmormântările în mod obişnuit.

Spania şi-a închis luni noaptea frontierele terestre în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

Citește și: Republica Moldova anunță primul deces provocat de COVID-19

Intrarea pe cale terestră în Spania, ţară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va fi permisă decât cetăţenilor spanioli, persoanelor care au rezidenţă în Spania, personalului diplomatic acreditat şi persoanelor care justifică „o cauză de forţă majoră”, a afirmat luni ministrul de interne spaniol Fernando Grande-Marlaska.

Introducerea controalelor la graniţă a fost decisă în coordonare cu partenerii din Uniunea Europeană.