DISTRIBUIȚI

Cincizeci şi cinci de persoane şi-au pierdut viaţa în Sri Lanka în ultimele şase luni în urma conflictelor dintre oameni şi elefanţi, au relatat marţi media locale, informează agenţia Xinhua. De asemenea, 158 de elefanţi sălbatici au fost ucişi în această perioadă, potrivit agerpres.  

Potrivit unui raport al Departamentului pentru Conservarea Faunei Sălbatice (DWC) din Sri Lanka, cei 158 de elefanţi au fost ucişi inclusiv prin electrocutare, utilizare de momeli explozive numite „Hakka Patas” şi răni provocate prin împuşcare.


Citește și : Serbia şi Kosovo reiau negocierile sub egida UE

DWC a anunţat la începutul acestui an că numărul deceselor înregistrate în rândul elefanţilor sălbatici în urma conflictelor dintre oameni şi aceste animale s-a redus în 2020 la nivel naţional.

În 2019, în Sri Lanka a fost înregistrat cel mai mare număr de elefanţi morţi din lume ca urmare a acţiunilor umane.

Potrivit statisticilor oficiale, 318 elefanţi au fost ucişi în 2020, comparativ cu 407 în 2019.

În total, 112 persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a atacurilor elefanţilor în 2020, fiind înregistrată o reducere cu 8% a deceselor umane din această cauză în comparaţie cu anul 2019.

Citește și : După NATO, Biden se întoarce cu faţa spre UE pentru a consolida legăturile transatlantice

Uciderea elefanţilor sălbatici în Sri Lanka este considerată infracţiune, însă au fost totuşi raportate în mod regulat cazuri de săteni furioşi care au otrăvit sau împuşcat astfel de animale.

Conform datelor oficiale, populaţia de elefanţi sălbatici din Sri Lanka este estimată la 7.500 de exemplare.