DISTRIBUIȚI
Twitter

Echipele de intervenţie au recuperat până în prezent 55 de trupuri neînsufleţite în statul Kerala, situat în sudul Indiei, după o alunecare de teren produsă săptămâna trecută, iar operaţiunile de căutare şi salvare continuă pentru găsirea altor 15 persoane date dispărute, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, citat de agenţie DPA, potrivit agerpres.

Ploile musonice abundente care au afectat dealurile Pettamudi, situate în regiunea Idukki din Kerala, au provocat vineri o alunecare de teren masivă care a îngropat sub noroi şi resturi o tabără de lucrători de pe o plantaţie de ceai.


Citește și: INCENDIU puternic în California (VIDEO)! Sute de case au fost evacuate!

”Circa 82 de persoane trăiau în cabine. 12 persoane au fost salvate şi au fost găsite 55 de cadavre”, a declarat Antony Scaria, din cadrul administraţiei districtului Idukki.

Operaţiunile de căutare, conduse de Forţa de Răspuns la Dezastre Naţionale sunt în continuare în desfăşurare pentru găsirea celor 15 persoane date dispărute. Ploile abundente care cad intermitent îngreunează operaţiunile de căutare şi salvare, a precizat Scaria.

Şeful de guvern al statului Kerala, Pinarayi Vijayan, şi guvernatorul Arif Mohammad Khan au efectuat joi o vizită în regiunea afectată.

Citește și: Un ministru și apropiat al lui Maduro este infectat cu coronavirus

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt frecvente în India pe perioada sezonului musonic. Ploile sunt vitale pentru agricultură, dar deseori produc distrugeri imense proprietăţilor şi recoltelor, ducând şi la pierderi de vieţi omeneşti.

Pe teritoriul ţării, cel puţin 884 de persoane şi-au pierdut viaţa în incidente asociate sezonului musonic, de la sfârşitul lunii mai şi până miercuri, a indicat Ministerul Afacerilor Interne.