DISTRIBUIȚI

Autorităţile portugheze au confiscat 5,2 tone de cocaină la bordul unui velier, sub pavilion spaniol, în largul coastei Portugaliei, într-o operaţiune comună care a condus la arestarea a doi spanioli şi a unui peruvian, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Captura de 183 de pachete de cocaină, expusă la baza militară a Marinei portugheze din suburbia sudică a capitalei Lisabona, reprezintă „cea mai mare cantitate de droguri confiscată în Portugalia în ultimii 15 ani”, a declarat directorul poliţiei judiciare portugheze, Luis Neves.


Citește și : India înregistrează cel mai mic număr de infecţii din ultimele opt luni

„Este o lovitură dură pentru cei care doresc să inunde Europa cu cocaină”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă despre operaţiunea „Maree albă”, desfăşurată în cooperare cu autorităţile spaniole şi cu sprijinul Agenţiei federale antidrog a SUA (DEA) şi Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA).

Cei trei bărbaţi arestaţi sâmbătă, cu ajutorul Marinei şi a Forţelor aeriene portugheze, sunt suspectaţi că aparţin unei importante reţele criminale aflată în spatele unui trafic cu mari cantităţi de cocaină între America Latină şi Europa.

Printre aceştia se numără un traficant de droguri deja cunoscut de autorităţi şi „care era vizat de un mandat de arestare” din martie, au declarat autorităţile spaniole într-un comunicat.

Citește și : Tensiuni tot mai mari pe axa Bruxelles – Moscova: Rusia îşi SUSPENDĂ la NATO!

Cooperarea între cele două ţări iberice „ne permite să transmitem un mesaj clar traficanţilor: nu va fi uşor să faceţi trafic în Spania şi Portugalia”, a declarat şeful brigăzii centrale de luptă împotriva stupefiantelor a poliţiei spaniole, comisarul Antonio Martinez Duarte.