DISTRIBUIȚI
ZetaBoards

Mai mult de 500 de persoane exilate au fost duse spre centre de primire sau găzduire joi dimineaţa, în cadrul unei noi operaţiuni de evacuare a unei tabere de migranţi din Paris, relatează AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea, a 60-a de acest gen în capitala franceză de la începutul crizei migraţiei, în 2015, s-a derulat în calm, încadrată de un important dispozitiv al poliţiei. Ea intervine la trei săptămâni după evacuarea a o parte dintre aceste tabere în Porte de la Chapelle, în nord-estul parizian, cu 1.600 de migranţi care au fost puşi la adăpost.


Citește și: Manifestanții din Chile au luat cu asalt cel mai mare mall din Capitală – VIDEO

„Mai mult de 500 de persoane, dintre care 216 vulnerabile (familii sau femei singure) au fost duse spre centre de găzduire dedicate sau centre de primire şi examinare a situaţiilor”, a informat Prefectura regiunii Ile-de-France. „Continuăm să întreprindem operaţiuni de punere la adăpost, în aşteptarea evacuării totale” a taberelor de la periferie, a adăugat Prefectura, subliniind de asemenea că mai mult de 19.000 de persoane „au fost preluate în grijă” din ianuarie.

Autorităţile s-au angajat să continue destructurarea taberelor insalubre din nord-estul Parisului în următoarele săptămâni şi să evite orice reconstituire a acestor locuri.

Însă pentru asociaţii, aşteptarea evacuării complete, care ar urma să se facă în două etape, pune numeroase probleme.

Citește și: Trump semnează legile care protejează protestatarii din Hong Kong. Reacția Chinei nu se lasă așteptată

De mai multe zile, „am constatat reîntoarcerea pe străzi” a numeroşi migranţi ale căror puţine bunuri „au fost distruse” şi care au găsit refugiu puţin mai departe, în corturi amplasate în zona de lângă periferia capitalei franceze, au denunţat joi 23 de asociaţii de apărare a exilaţilor, printre care Medici ai Lumii (Medecins du Monde).

Ele evocă de asemenea „hărţuirea poliţistă care îi controlează, dispersează şi ‘îi face invizibili’ pe exilaţi”, alertând cu privire la „acest ciclu infernal” de evacuări şi de reveniri în tabere improvizate.