DISTRIBUIȚI
AP

Cinci persoane au murit şi circa 130 sunt date dispărute după ce două ambarcaţiuni care transportau migranţi au naufragiat în largul Djibouti, a anunţat marţi Organiza internaţională pentru migraţie (OIM), relatează AFP, potrivit agerpres.

„După ce a fost alertată de localnici, o echipă a jandarmeriei s-a deplasat în această după-amiază în apropiere de locul catastrofei şi a descoperit doi supravieţuitori, precum şi cadavrele a trei femei şi doi bărbaţi”, a precizat OIM într-un comunicat.


Citește și : Putin AMENINȚĂ SUA că va face totul pentru a-l apăra pe Maduro

Un supravieţuitor a estimat că la bordul ambarcaţiunii în care se afla erau 130 de persoane, dar nu a putut preciza câţi oameni se găseau în cea de a doua ambarcaţiune naufragiată.

Naufragiul a avut loc la circa 30 de minute după ce ambarcaţiunile supraîncărcate au părăsit, pe o mare agitată, localitatea Godoria, situată pe coasta de nord-est a Djibouti.

„Garda de coastă a fost şi ea alertată şi a lansat operaţiuni de căutare şi salvare. Aceste operaţiuni sunt încă în curs, cu două nave de patrulare”, potrivit aceleiaşi surse.

Situată faţă în faţă cu Yemenul devastat de război, şi vecină cu Somalia instabilă şi cu Etiopia, Djibouti a devenit în aceşti ultimi ani un punct de tranzit pentru migranţi în căutare de muncă în peninsula arabică.

Refugiaţii care fug din Yemen încearcă şi ei să treacă strâmtoarea care le separă ţara de Djibouti. Aceste traversări s-au dovedit frecvent a fi periculoase.

Citește și : Juan Guaido dorește o tranziție pașnică și convocarea de alegeri libere în Venezuela (CNN)

Anul trecut, cel puţin 30 de migranţi din Somalia şi Etiopia care încercau să ajungă în Djibouti s-au înecat după ce nava lor a naufragiat în largul Yemen. Asupra pasagerilor s-ar fi tras focuri de armă.

În august 2017, zeci de migranţi din Somalia şi Etiopia care se aflau la bordul a două nave cu destinaţia Yemen au murit după ce traficanţii de fiinţe umane i-au aruncat în mare.