DISTRIBUIȚI
AP Photo/Emilio Morenatti

Alimentele, medicamentele şi numerarul sunt pe cale de a se epuiza în unele zone din Ucraina după invazia declanşată de Rusia, care ar putea împinge un număr de până la 5 milioane de persoane să se refugieze în afara ţării, au avertizat vineri agenţiile de asistenţă ale ONU, potrivit Reuters şi agerpres.

Cel puţin 100.000 de oameni s-au refugiat pe teritoriul Ucrainei după ce şi-au părăsit casele, iar câteva mii au trecut deja graniţa în ţări vecine ca Republica Moldova, România şi Polonia, a afirmat Shabia Mantoo, purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, într-un briefing de presă la Geneva.


Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

‘Încă încercăm să vedem ce infrastructură civilă a fost lovită în Ucraina şi unde’, a menţionat Afshan Khan, directorul regional pentru Europa şi Asia Centrală al UNICEF, cu acelaşi prilej.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Ravina Shamdasani, a spus că au fost raportate până acum în Ucraina cel puţin 127 victime civile – dintre care 25 persoane ucise şi 102 rănite -, ‘cauzate de bombardamente şi lovituri aeriene’.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

Este însă probabil că aceasta este o subestimare semnificativă a bilanţului real, a indicat ea.