DISTRIBUIȚI
Twitter

Germania şi Franţa marchează cinci ani marţi de la prăbuşirea avionului Germanwings, însă evenimentele comemorative au trebuit să fie anulate din cauza pandemiei de coronavirus, relatează DPA, potrivit agerpres.

Pe 24 martie 2015, un avion transportând 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului s-a prăbuşit în Alpii francezi, toate persoanele aflate la bord pierzându-şi viaţa. Potrivit anchetatorilor francezi, copilotul Andreas Lubitz, care suferea de probleme psihice, ar fi prăbuşit în mod intenţionat aeronava.


Citeşte şi: Autorităţile din Hubei ridică restricţiile de călătorie

Victimele proveneau din 17 ţări, Germania şi Spania înregistrând cei mai mulţi morţi.

Adunările de comemorare a celor ucişi au fost anulate în sudul Franţei în apropiere de locul prăbuşirii şi în oraşul Haltern din vestul Germaniei, care a pierdut 16 elevi şi doi profesori în accident. Ei se întorceau de la un schimb şcolar în Spania.

Citeşte şi: SUA taie ajutorul dat Afganistanului

În ciuda restricţiilor de anvergură asupra deplasărilor populaţiei pentru a încetini răspândirea coronavirusului, o coroană de flori va fi depusă la cimitirul din satul Le Vernet, în apropiere de locul accidentului. În acest loc se află un mormânt ce conţine rămăşiţele pământeşti ale celor care nu au putut fi identificaţi.

În Haltern, clopotele bisericilor vor răsuna în întreg oraşul la 10:41 (9:41), ora când a avut loc tragedia. Şi la ora 19:00, locuitorii, obligaţi să rămână în case, au fost îndemnaţi să aprindă o lumânare la fereastră în memoria victimelor.