DISTRIBUIȚI
RT: For Decision Makers in Respiratory Care

Autorităţile iordaniene au început să evacueze aproximativ 5.000 de persoane plasate în carantină în hoteluri din regat după ce au sosit în ţară în urmă cu două săptămâni ca măsură de precauţie împotriva noului coronavirus, a constatat luni un fotograf al agenţiei France Presse, scrie agerpres.

Aceste evacuări vor avea loc pe parcursul a două zile: marţi, când vor fi evacuaţi de către autorităţi iordanieni spre casele lor din hotelurile din Amman şi de la Marea Moartă.


Citește și : UK aprobă un dispozitiv respirator pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în afara secţiilor ATI

Aceste persoane vor trebui apoi să rămână în casele lor în carantină pentru încă două săptămâni, ca măsură de precauţie şi sub supravegherea autorităţilor, au anunţat acestea din urmă.

La faţa locului, armata le-a distribuit flori când au părăsit hotelurile.

Miercuri, străinii vor fi evacuaţi din hoteluri şi plasaţi în sarcina ambasadelor lor, potrivit autorităţilor iordaniene.

Iordania a înregistrat trei decese provocate de noul coronavirus, din 259 de cazuri de contaminare, şi 18 persoane vindecate. De aproape zece zile, ţara a impus restricţii de deplasare până la un nou ordin, pentru a limita propagarea noului coronavirus.

Citește și : Singapore anunță 35 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Armata a fost desfăşurată pentru a pune în aplicare directivele care cer cetăţenilor „să nu-şi părăsească locuinţele decât în caz de forţă majoră”.

Regatul a suspendat de asemenea transportul public şi zborurile. Doar brutăriile şi farmaciile sunt încă deschise.