DISTRIBUIȚI
afp

Mobilizarea ‘vestelor galbene’ de sâmbătă de la Paris a dus la reţinerea a 481 de persoane şi la plasarea în arest preventiv a 211 persoane, a anunţat premierul Edouard Philippe, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Acest număr este deja mai mare decât totalul reţinerilor (412) efectuate în capitală la manifestaţiile de la 1 decembrie.


Citește și : Salvini : Bugetul Italiei pe 2019 va preveni „haosul pe care îl vedem în Franţa”

„Vreau încă o dată să mulţumesc tuturor celor – responsabili politici, sindicali şi ai diferitelor asociaţii, precum şi cetăţeni – care au făcut apel la calm astfel încât francezii care vor să îşi exprime revendicările să nu se amestece cu cei care vor să distrugă şi să se lupte cu forţele de ordine”, a subliniat Edouard Philippe.

Şeful guvernului, care a făcut aceste declaraţii la ieşirea de la o reuniune la Ministerul de Interne, a spus că a fost mobilizat un dispozitiv de securitate „excepţional prin mijloace, excepţional prin organizarea pe care am făcut-o”.

Autorităţile, care se tem să nu fie reluate la Paris scenele de revoltă urbană de săptămâna trecută, au întărit controalele în gări şi desfăşoară sistematic percheziţii în jurul locurilor de manifestaţie.

Citește și : Şeful diplomaţiei iraniene: Nivelul vânzării de arme de către americani în Orientul Mijlociu mult peste nevoile regiunii

Tensiunea era în creştere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forţele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea ‘vestelor galbene’, adunaţi cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron.