DISTRIBUIȚI
Reuters

În Turcia au început luni audierile în procesul în care sunt judecaţi 46 de presupuşi membri ai grupării extremiste Statul Islamic (SI) pentru implicare în atentatul comis anul trecut pe aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu moartea a 46 de persoane, relatează DPA, potrivit agerpres.

În atacul de la 28 iunie 2016 au fost ucişi cetăţeni din peste 10 ţări, între care peste 20 de cetăţeni turci. Cei trei atacatori au tras cu arme automate asupra pasagerilor, apoi au detonat bombele pe care le aveau asupra lor.


Citeşte şi: Consulatul american din Hong Kong a fost ÎNCHIS. Autorităţile au descoperit o pudră albă necunoscută

Nici o organizaţie nu a revendicat atacul, însă oficialii turci au acuzat Statul Islamic, gruparea extremistă responsabilă pentru o serie de atentate cu bombă comise în Turcia în 2015 şi 2016. Autorităţile au lansat represiuni împotriva susţinătorilor grupului, reţinând sute de persoane numai în ultimele luni.

Procurorii cer pedepse cu închisoare pe viaţă, plus 3.342 de ani de închisoare pentru cei 46 de suspecţi, dintre care patru se află în exil, a informat agenţia de presă turcă Anadolu. Suspecţii provin din mai multe ţări, între care Rusia, Egipt, Siria şi Turcia.