DISTRIBUIȚI
Twitter

În jur de 45 de eleve afgane au fost intoxicate joi într-un presupus atac cu gaz în nordul provinciei Takhar, a anunţat poliţia locală, informează agenţia de presă APP, potrivit agerpres.

„Peste 45 de eleve de la gimnaziul Banan din Khwaja din districtul Bahauddin au fost intoxicate în mod misterios în clasa lor şi au fost transportate la spitale apropiate”, a declarat, pentru agenţia Xinhua, Abdul Khalil Asir, purtător de cuvânt al poliţiei din această provincie.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în SUA. Nouă oameni au murit – VIDEO

Potrivit lui Asir, elevele afectate au declarat că au simţit un miros ciudat de gaz atunci când au intrat în clasă. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Atacurile cu gaz sunt comise frecvent în şcolile de fete de militanţi care se opun educării tinerelor, iar autorităţile nu exclud implicarea de militanţi antiguvernamentali în incident.

La începutul lui aprilie, peste 50 de eleve de la o scoală de fete din provincia Helmand din sudul Afganistanului au fost otrăvite într-un mod la fel de straniu.

În Afganistan, foarte multe fete nu sunt lăsate să meargă la şcoală, chiar dacă învaţă în clase separate de cele ale băieţilor.

Citeşte şi: Aproape 200 de poliţişti mexicani, mână-n mână cu crima organizată