DISTRIBUIȚI
News - EPFL

Vameşii bulgari au confiscat 44.355 comprimate de diazepam într-o maşină la traversarea Podului peste Dunăre 2 – între Vidin (Bulgaria) şi Calafat (România) -, a comunicat marţi parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Sofia, potrivit agerpres.  

Diazepamul este o substanţă aflată sub restricţii, fiind inclusă pe Lista III a Ordonanţei bulgare cu privire la clasificarea plantelor şi substanţelor cunoscute ca stupefiante.


Citește și : Eurodeputaţii cer transparenţă totală pentru contractele şi distribuirea vaccinurilor anti-COVID

Medicamentele au fost detectate la 14 ianuarie, în urma unui control de rutină al inspectorilor vamali asupra unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, condus de un cetăţean bulgar în vârstă de 46 de ani. Comprimatele au fost descoperite într-o ascunzătoare sub bancheta din spate şi în alte spaţii din maşină.

În acelaşi timp, vameşii bulgari au interceptat şi confiscat 165 de smartphone-uri de contrabandă în timpul unui control la 15 ianuarie la punctul de trecere „Kapitan Andreevo” la graniţa cu Turcia, a indicat Agenţia vamală bulgară.

Doi bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni bulgari, aveau asupra lor şi în bagaje telefoane mobile. Ei se deplasau cu un autoturism din Bulgaria în Turcia. Pentru smartphone-urile marca Xiaomi Redmi, aceştia ar fi putut obţine un preţ de piaţă de 57.000 leva, conform vameşilor bulgari, care au întocmit pe numele celor trei persoane procese verbale de încălcare a legii.

Citește și : Aproape 1000 de nemţi au fost răpuşi de coronavirus în utimele 24 de ore