DISTRIBUIȚI

Un atac al talibanilor asupra unei baze militare din sudul Afganistanului s-a încheiat vineri seară după 17 ore de lupte soldate cu uciderea a 23 de membri ai forţelor de securitate şi cu 16 răniţi, plus moartea a 20 de insurgenţi care au executat atacul, transmite agenţia EFE, scrie Agerpres.

Complexul militar atacat de talibani, situat în provincia Helmand, găzduieşte o bază aeriană şi cartierul general al unui corp al armatei afgane. Dintre cei 20 de insurgenţi ucişi, opt aveau asupra lor încărcături explozive.


Citește și : Guvernul de la Madrid adoptă măsuri pentru contracararea efectelor Brexit

Un purtător de cuvânt al talibanilor a revendicat atacul mai devreme în cursul zilei, printr-o declaraţie difuzată pe platforma de mesagerie Viber, el susţinând că au fost ucişi în atac 70 de soldaţi americani, această ultimă informaţie fiind infirmată apoi de purtătorul de cuvânt al forţelor americane din Afganistan, Dave Butler. Acesta a precizat că nu există victime în rândul soldaţilor americani şi că atacul asupra acelei baze militare a fost respins de forţele de securitate afgane.

Acest atac survine în timpul celei de-a cincea serii de reuniuni desfăşurate în Qatar între reprezentanţi ai SUA şi ai talibanilor pentru negocierea păcii în Afganistan. SUA şi mişcarea insurgentă şi-au suspendat temporar, joi, negocierile de pace pentru „consultări interne”. Negocierile, care au debutat luni, ar urma să fie reluate sâmbătă.

Citește și : Arabia Saudită i-a retras cetăţenia fiului lui Osama bin Laden, Hamza