DISTRIBUIȚI
Anadolu Agency

MAE s-a autosesizat după informaţiile apărute în presa din Germania, despre apariţia unor cazuri de COVID-19 la o companie de prelucrare a cărnii. 41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la acea companie au fost testaţi pozitiv, majoritatea având simptome ușoare, potrivit mediafax.

MAE a transmis că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, au fost testaţi pozitiv cu virusul COVID-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare, conform comunicatului de presă transmis de instituţie.


Citește și : India a depăşit Italia, ca număr de contaminări cu noul coronavirus

O parte dintre români au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură.

Ministerul, prin Consulatul General al României la Munchen, anunţă că s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea cazurilor în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din landul Bavaria.

Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu COVID-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment.

Citește și : Lider islamist, ucis într-o operaţiune a forţelor franceze în nordul Republicii Mali

MAE mai precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.