DISTRIBUIȚI
The Telegraph

Patru persoane au murit în urma viiturilor produse într-o regiune situată în nordul Turciei, lângă Marea Neagră, iar alte 11 sunt date dispărute, a declarat duminică ministrul de Interne, Suleyman Soylu, citat de Reuters, scrie agerpres.

În înregistrările video surprinse în provincia nordică Giresun pot fi văzute clădiri şi vehicule luate de viiturile provocate de ploile neobişnuit de abundente şi îngropate apoi în noroi.


Citește și : Tower Bridge s-a blocat în poziţia deschis provocând uriaşe ambuteiaje

Soylu a declarat reporterilor în Giresun că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea persoanelor date dispărute.

Una dintre persoanele care au murit era soldat, a precizat ministrul.

”Până în prezent, 133 de cetăţeni au fost salvaţi”, a spus Soylu.

Ministrul Agriculturii şi Silviculturii, Bekir Pakdemirli, care a susţinut declaraţii alături de Soylu, a spus că precipitaţiile care au căzut în Giresun au depăşit de 1,5 ori valorile medii pentru luna august.

Citește și : Peste 3.500 de noi cazuri de COVID-19 în Franţa în 24 de ore

”Este pentru prima dată când văd o astfel de revărsare şi un asemenea potop”, a spus Pakdemirli. ”Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că acest lucru nu se va repeta”, a precizat ministrul.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ordonat utilizarea tuturor resurselor pentru repararea daunelor provocate de inundaţii.