DISTRIBUIȚI
imago-images.de

Poliţia germană a reţinut duminică, la Frankfurt (sud-vest), 39 de persoane după ce o petrecere în aer liber a degenerat, în apropierea clădirii Operei din oraş, transmit dpa şi AFP, potrivit agerpres.

La petrecere participau în jur de 3.000 de persoane în piaţa Operei din Frankfurt, devenită o ‘zonă de petreceri’ în aer liber în ultimele săptămâni, mii de oameni strângându-se acolo în fiecare weekend.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

Şeful poliţiei din Frankfurt, Gerhard Bereswill, a declarat într-o conferinţă de presă că duminică în jurul orei 02:30 (00:30 GMT) a izbucnit un scandal violent în care au fost implicate 18 persoane. Unul dintre participanţi a căzut pe caldarâm şi nu s-a mai putut ridica, în acel moment intervenind un mic grup de poliţişti.

Aceştia au fost însă atacaţi de alţi participanţi, care au aruncat sticle înspre forţele de ordine, care au fost suplimentate. Cinci poliţişti au fost răniţi în violenţe.

În total, au fost reţinuţi 38 de bărbaţi şi o femeie. Cei mai mulţi sunt tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, majoritatea provenind din rândul imigranţilor.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

Opt persoane au rămas duminică în arestul poliţiei din Frankfurt şi ar putea fi acuzate de încălcarea ordinii publice.

Acest incident aminteşte de cel produs la Stuttgart în luna iunie, când violenţe nocturne au izbucnit după un control al poliţiei în legătură cu o afacere cu stupefiante.