DISTRIBUIȚI

Circa 40 de „dezertori” din armata venezueleană au fost arestaţi joi la frontiera cu Columbia, a anunţat ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino Lopez (foto), care a legat interpelarea lor de „incursiunea” dejucată în urmă cu mai mult de 10 zile, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Am capturat 39 de dezertori din Forţele armate naţionale bolivariene care încercau să intre în Venezuela din Columbia”, a declarat ministrul apărării în cursul unei mese rotunde cu responsabili venezueleni transmisă la televiziune.


Citește și: Vaticanul decide: Toată lumea care intră în Bazilica Sfântul Petru va fi controlată!

Potrivit acestuia, armata bănuieşte că trebuiau să aducă un „sprijin terestru” „mercenarilor” a căror tentativă de debarcare pe coasta caraibiană a Venezuelei a fost „dejucată” la 3 şi 4 mai.

Generalul Padrino nu a precizat motivul pentru care cei 39 de „dezertori” au încercat să intre în Venezuela la aproape două săptămâni după eşecul operaţiunii.

Noile arestări ridică la 91 numărul persoanelor reţinute pentru presupusa lor implicare.

Printre persoanele deţinute se află doi foşti soldaţi americani, Luke Denman şi Airan Berry. Inculpaţi în special pentru „terorism”, cei doi riscă până la 30 de ani de închisoare.

Un număr de 29 de venezueleni au fost inculpaţi pentru „înţelegere cu un guvern străin”, în acest caz Statele Unite şi Columbia, precum şi de alte crime şi infracţiuni.

Citește și: Bani FALȘI în China! Autoritățile au confiscat contravaloarea a 55 de milioane de euro!

După cum a afirmat guvernul lui Nicolas Maduro, planul era de a debarca în două locuri, apoi de a-l înlătura pe preşedintele venezuelean pentru a permite instalarea la putere a liderului opoziţiei, Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de Statele Unite şi aproape 60 de ţări.

În cursul operaţiunii, opt „mercenari” şi-au pierdut viaţa înfruntând forţele venezuelene, potrivit autorităţilor de la Caracas.

Nicolas Maduro consideră că omologul său american, Donald Trump, a fost „comandantul-şef al operaţiunii” şi îl acuză pe Juan Guaido şi guvernul columbian de a fi complicii lui.