DISTRIBUIȚI
SWNS/metro.co.uk

UPDATE: Cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în noaptea de marţi spre miercuri într-un tir la un complex industrial la est de Londra, în Essex, iar poliţia a anunţat arestarea unui bărbat sub suspiciunea de crimă, relatează presa britanică şi agenţiile internaţionale de ştiri, potrivit agerpres.

Conform primelor elemente ale anchetei, camionul ar fi venit din Bulgaria şi ar fi intrat sâmbătă în Marea Britanie pe la Holyhead, în Ţara Galilor.


Citește și: Turcia susține că nu mai este NEVOIE de reluarea ofensivei în Siria

Şoferul, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, a anunţat poliţia.

Printre victime, găsite în Parcul Industrial Waterglade din Grays, un oraş din Essex, la circa 30 de kilometri est de Londra, se numără şi un adolescent.

Citește și: Donald Tusk recomandă statelor UE să accepte amânarea Brexitului

Cele 39 de victime au fost declarate decedate la faţa locului.

„Suntem în proces de identificare a victimelor. Totuşi, anticipez că ar putea fi un proces de lungă durată”, a spus comisarul şef Andrew Mariner.

Știre inițială: Cel puțin 39 de cadavre au fost descoperite în interiorul unui container transportat de un camion în comitatul britanic Essex, informează site-ul postului Sky News, potrivit mediafax.

Cadavrele au fost descoperite în parcul industrial Waterglade din Grays, la ora locală 1:40 a.m. (3:40, ora României).

Conducătorul camionului, în vârstă de 25 de ani, suspectat de uciderea celor 39 de persoane a fost reținut de către forțele de ordine.

39 people found dead in a lorry in Essex. Trafficked human flesh, now carcasses rotting by the side of the road

„Este un eveniment tragic, în cadrulc căruia un număr însemnat de oameni și-au pierdut viețile. Anchetatorii noștri cercetează pentru a stabili ce s-a întâmplat în acest caz”; „Ne aflăm în proces de identificare a victimelor implicate, proces care ar putea dura mult timp”, a declarat un oficial din cadrul Poliției din Essex, Andrew Mariner.