DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătăţii din Serbia a confirmat joi alte două decese provocate de COVID-19, numărul morţilor ajungând la şase în această ţară, iar cel al persoanelor infectate la 384, informează HINA, potrivit agerpres.

În Serbia, epidemia este în cea de-a treia săptămână, iar experţii estimează o creştere a numărului infectărilor locale întrucât, începând cu 14 martie, numeroşi cetăţeni sârbi au revenit în ţară din alte state europene, unii dintre aceştia infectaţi deja cu noul coronavirus.


Citește și: Capitala Finlandei intră în izolare

Alte 14 cazuri de COVID-19 au fost raportate în Muntenegru, unde bilanţul infectărilor a ajuns la 67, a anunţat joi institutul de sănătate publică din această ţară.

Cele mai multe dintre cazuri sunt importate, potrivit epidemiologilor locali.

Autorităţile locale se tem că numărul celor infectaţi ar putea fi mult mai mare, întrucât cazurile identificate au intrat în contact cu un număr mare de persoane, participând chiar şi la înmormântări.

Primul caz de COVID-19 a fost confirmat pe 17 martie în Muntenegru, unde până în prezent s-a înregistrat şi un deces.

În Bosnia şi Herţegovina, numărul cazurilor de coronavirus a urcat la 185.

Citește și: Franța își retrage trupele militare din Irak

Ministrul Sănătăţii din Republika Srpska, Alen Seranic, le-a declarat reporterilor că şapte noi cazuri au fost confirmate de miercuri pe teritoriul ţării.

Cazuri noi au fost confirmate şi în cealaltă entitate a federaţiei.

Membrii preşedinţiei tripartite a Bosniei şi Herţegovinei, Sefik Dzaferovic, Milorad Dodik şi Zeljko Komsic, au emis un comunicat comun în care fac apel la cetăţeni să respecte restricţiile impuse, subliniind că este cea mai bună modalitate de a preveni răspândirea virusului.