DISTRIBUIȚI

Un număr de 373 de migranţi salvaţi în ultimele zile în apropierea coastelor Libiei de nava Ocean Viking a ONG-ului SOS Méditerranée vor fi debarcaţi în portul italian Augusta, în Sicilia, relatează duminică agenţia EFE, potrivit agerpres.

Permisiunea acordată de autorităţile italiene a fost primită cu ”mare satisfacţie” de migranţi şi de echipajul navei, afirmă ONG-ul, care a cerut un ”port sigur” pentru debarcarea migranţilor aflaţi pe ambarcaţiunea despre care SOS Méditerranée afirmă că naviga în condiţii meteo dificile.


Citește și: Procesul lui Trump ar putea declanșa și alte proceduri de demitere

Nava Ocean Viking va acosta luni în portul desemnat, unde migranţii ar putea fi îndrumaţi către centre de carantină, cum s-a procedat şi în operaţiunile anterioare de acest fel în condiţiile pandemiei COVID-19.

Citește și: Cel mai mare narcotraficant din lume a fost ARESTAT în Olanda

Migranţii au fost recuperaţi de pe mai multe ambarcaţiuni în apropierea coastelor Libiei, ţară ce este în continuare platforma de pe care pleacă spre Europa migranţii africani. Majoritatea celor 373 de migranţi aflaţi la bordul navei Ocean Viking, dintre care circa 180 sunt minori, provin din Guineea, Mali, Camerun şi Coasta de Fildeş.