DISTRIBUIȚI
thenewhumanitarian.org

Un număr de 34 de civili au fost ucişi duminică seara de atacatori înarmaţi într-un sat din statul Kaduna, în nord-vestul Nigeriei, afectat de violenţe comise de grupuri criminale, au declarat luni autorităţile locale, relatează AFP, potrivit agerpres

”Bărbaţi neidentificaţi au atacat satul Madamai în districtul Kaura (…) 34 de locuitori au fost ucişi în atac. Şapte au fost răniţi”, a declarat responsabilul pentru securitate din Kaduna, Samuel Aruwan, potrivit unui comunicat.


Citește și : Premierul R. Moldova PLEACĂ la Bruxelles

„Au fost trimişi soldaţi la locul atacului, unde au fost trase focuri de armă şi atacatorii au fost obligaţi să se retragă după un schimb intens de focuri”, a adăugat oficialul citat.

”Unele case au fost incendiate de atacatori la capătul satului. Trupele de intervenţie au stins focul în trei dintre case şi au salvat şase locuitori din flăcări”, a spus el.

Potrivit sursei citate, doi suspecţi au fost reţinuţi şi sunt în prezent audiaţi. De ani de zile, bande criminale, cunoscute la nivel local ca ”bandiţi”, jefuiesc sate, fură animale şi răpesc pentru a primi răscumpărare.

Citește și : Japonia se pregăteşte să ridice starea de urgenţă

Anul acesta, astfel de bande au vizat şcoli şi universităţi, răpind peste 1.400 de elevi, potrivit UNICEF.