DISTRIBUIȚI

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, un număr de 33 de combatanţi georgieni care luptau alături de trupele ucrainene au murit pe front, a anunţat luni premierul georgian Irakli Garibaşvili, după ce alţi cinci luptători georgieni au fost ucişi în luptele din estul Ucrainei, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres

”Este o tragedie şi o mare pierdere pentru noi. Au murit în total 33 dintre compatrioţii noştri”, a declarat Garibaşvili.


Citește și : Rusia își întețește atacurile în estul Ucrainei dorind să încercuiască forțele Kievului

Potrivit presei georgiene, în Ucraina luptă împotriva trupelor ruse circa 1.500 de combatanţi georgieni.

Potrivit premierului Garibaşvili, majoritatea celor ucişi sunt militari şi poliţişti, astfel că guvernul de la Tbilisi va finanţa repatrierea trupurilor neînsufleţite şi va organiza funeralii cu onoruri militare.

Kievul a confirmat la sfârşitul săptămânii trecute moartea a cinci combatanţi georgieni în luptele din apropierea oraşului Bahmut în provincia Doneţk.

Citește și : Zelenski a fost declarat personalitatea anului! Ce spune liderul de la Kiev Sunt mai degrabă responsabil, decât curajos

În urma agresiunii ruse asupra Ucrainei, Georgia sprijină Kievul în instituţiile internaţionale, dar nu s-a alăturat sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru a nu-şi afecta propria economie.