DISTRIBUIȚI
BBC

O navă cu migranți venezueleni la bord s-a scufundat în apropiere de Curaçao, iar 32 de persoane sunt date dispărute în urma naufragiului, potrivit unui politician venezuelean din opoziție, citat de BBC, scrie mediafax.

Cele 32 de persoane au plecat vineri dintr-un sat aflat în nord-vestul statului venezuelean Falcón. Rudele acestora au anunțat că nu au primit nicio veste de la ei de atunci.


Citește și : Prima vizită a unui preşedinte german în ultimii 16 ani în Islanda – Frank-Walter Steinmeier a sosit la Reykjavik

BBC notează că aceasta este cea de-a treia navă cu migranți venezueleni care se scufundă în ultimele săptămâni.

„Niciunul dintre membrii grupului nu a luat legătura cu rudele, ceea ce ne face să ne gândim la ce este mai rău”, a declarat politicianul Luis Stefanelli, care acuză Guvernul de la Caracas de „neglijență criminală” pentru că nu a trimis echipe care să îi caute pe cei dispăruți.

Autoritățile din Venezuela au refuzat să comenteze informațiile.

Citește și : Moon speră să se întâlnească cu Kim în orice moment înainte de vizita lui Trump în Coreea de Sud

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, peste patru milioane de persoane au părăsit Venezuela din 2015 și până în prezent, ca urmare a crizei profunde cu care se confruntă această țară. Criza din Venezuela a dus la un nivel extrem de ridicat al inflației, o rată ridicată a șomajului, iar produse esențiale, precum alimentele și medicamentele se găsesc extrem de greu. Sute de mii de persoane au nevoie disperată de ajutor umanitar în Venezuela, potrivit organizațiilor internaționale.